kemirhys

Tankar om hund och vallning

Varning: Vallningsdepression-självömkan november 22, 2011

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 9:55 f m

Kurs för Lena K hos Eva K.
Lena är jättebra o Evas får var superbra, sen var det ju himla roligt o träffa dom 🙂 Jaa, sen vet jag inte riktigt vad jag skall skriva. Solen går ju ner för tidigt så det kändes stressigt med 15 minuters pass för mej, dom andra som hade sina hundar i handen upplevde det nog inte så. Innan jag hinner komma igång så har nästan hela tiden gått, men det var det ju ingenting att göra åt. Andra dagen bad jag o få göra ett längre pass istället och det var bättre.
Har varit nöjd med att han släpper väl ganska bra på flankerna, tempot var väl litet bättre på drivet osv. Litet som när man nöjer sej med att 12-åringen går ut med soporna när man säger till för sjunde gången, eller när han slutar spela när man halvskriker…först när jag blir så arg att han gråter börjar det hända saker.
Jag har ju en målbild, men jag är inte tillräckligt säker på hur/vad jag skall kräva av hundskrället för att nå detta. Ska det va så att jag alltid måste påminna innan flankerna att han ska släppa fårena (o ändå gör han det inte varje gång)…varför har jag inte talangen att få honom o förstå att han kan kontrollera djurena mycket bättre om han gör det. Sen är han för spänd i närarbetet (tror jag), han har svårt att hållas på fötterna eller resa sej när han rumlat in för nära -> knyckig vallning då tom. hans minsta rörelser har stor inverkan på fårena. Har mycket eye rakt fram mot djuren.
Rhy är tjockskallig och måste få mer respekt för mej och fårena. Men hur?

Lilla Sin

 

The Fabulous Får

The F4 TukkaDårka o Scarlet i närbild

The F4 eskorterade av Rhy

Bör ej valla på annat än lätta får, som ger konsekvenser när han inte uppför sej. Våra stora 80-90kg tackor kan man ju alltså glömma. Då var det alltså färdigvallat fram till nästa vår..maj 😦

Får väl försöka träna litet agility då…var, när, med vem?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s