kemirhys

Tankar om hund och vallning

Valpar och tankar januari 17, 2012

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 7:05 e m

Läser olika bloggar med varierande intensitet. Började fundera på hur olika folk skriver. Vissa skriver om precis vartenda steg eller handling i tex lydnad eller agility, ganska tråkigt o läsa. Om dom däremot analyserar nåt problem eller funderar på lösningar, så blir det mycket intressantare.  
Precis som jag själv säkert blir väldigt långrandig i mina analyser om varför Rhy gör si eller inte gör så… en kompis sa att hon hoppar över allt som handlar om vallning, fast då blir det inte mycket kvar ;-)Jag skriver nog mest för min egen skull, tror att det kan vara kul o läsa efter flera år vad jag hållit på med, kan även vara bra och blicka tillbaka nån månad om man gjort framsteg…sen kan ju kompisar läsa om vad man håller på med när dom har det slött på jobbet 😉 Sen är det ju extra kul om man får gång nån diskussion om nånting. Tyvärr har det avtagit efter att jag börjat skriva på svenska 😦
Får fundera på hur jag ska göra då jag har ungefär lika mycket finska o svenska vänner….känner inte att jag är tillräckligt bra på engelska för att byta till det… Ja ja, jag får fundera

Samu har börjat åka snowboard. Tycker det verkar jättefarligt men han har skydd så jag får väl låta honom fortsätta, han är helt såld på det 🙂

Hoyt i bilen

Hämtade äntligen hem lilla Windanns Hoyt från Sverige, en helt ljuvlig liten cool kille. Hoppas att Hoyt skall bli lika cool och stabil i vallningen som sin mamma. Hoyt ska bli ny kung på Rönnäs gård.

Hoyt bekantar sej med sin nya arbetsplats

Jessica och Lotta var ute och red när vi lämnade Hoyt. Zilla har tyvärr lämnat oss för gott, hennes efterföljare är Foxfoerst Lyrica. Lyrre är Tuijas 4 åriga ponny som är där på foder, hon är snäll men envis samt har satt pli på stackars 33-åriga Anttu.

Jessica&Lyrre samt Lotta &Anttu

Eftersom Pray och Sin bor hos Jessica och Grim hos Pirjo, så har jag bara en hund nu 😮
Då jag gillar och träna så mycket, samt att Rhy när som helst kan skada sej el.dyl och då skulle jag inte ha en enda tävlingshund + att det tar tid att träna upp en vallhund,så har jag bestämt mej för att skaffa en till hund till våren.
Har funderat mycket på vad jag vill ha, konsulterat min ”mentor” (hon vet inte om att hon är det ) som ”vet allt” om olika linjer. Vi har inte alltid samma åsikter, men ger mej alltid nya synvinklar och saker att fundera på.
Så om allt klickar kanske jag har en liten till våren…eller så tar jag hem en eller två från Wales 🙂

Ja jsut det, jag och Mila ska åka till Wales i april, stannar nästan tre veckor. Superhäftigt 🙂

 

4 Responses to “Valpar och tankar”

  1. Minna Says:

    Mä luin koko jutun! t. jag gillar agility och min valp heter Håp ja mä tykkään lukea ruottiks, ainakin agilityasiaa:)

  2. Mette Says:

    När det gäller diskussioner så upplever jag att de har minskat mycket i alla bloggar sedan facebooks intåg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s