kemirhys

Tankar om hund och vallning

Agilityakin vaihteeksi februari 27, 2012

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 12:06 e m

Olin ilmoittanut Prayn HSKH:n kisoihin, joten olen jopa treenannut pari kolme kertaa, agilityä siis.
Pray kulkee ihan hyvin, A vähän hidas mutta en siihen nyt puutu kun en sillä säännöllisesti enää treenaa.
Rhy on hauska, menee melkein jo ihan kovaa. Yrittää hulluna eikä väistä jos olen myöhässä, vähän pelottavaa välillä kun pitää kuitenkin monessa paikassa varmistaa, estevarmuus kun ei ole ihan kohdilla näin vähien agility-km jälkeen. Pujottelu ärsyttää ja huolestuttaa vähän. Tietty väärin odottaa tällä treenimäärällä että olis varmat, mutta se on silti eka koira joka helposti jättää viimeisen tai kaksi viimeistä tekemättä. Sitten törmäilee olkapäillä kovasti joka keppiin, mun korvissa vaan soi ocd ocd ocd joka kepin kohdalla… Kerran kokeilin muovikeppejä jossa sitten sekosi aluksi kun antoivat myötä, sitten menikin ihan sikalujaa.

Lauantai-iltana oltiin Pirjolla kylässä. Hänellä oli vieraita Ruotsista, Breezen kasvattaja Britt Perez sekä Eva Karlsson olivat täällä kisaamassa ja yöpyivät siellä. Breeze leikitti nin kuin arvasinkin Hoytia koko illan.
Oli pakko ottaa kaksi marjaa kuvan Hoytista ja Knutistä. Knut on erittäin nopea  ja selväpäinen, lyhykarvainen komea mies joka on Hoytin äidin velipuoli.

Hoyt ja Knut

HSKH:n kisat
Eka rata näytti helpolta ja tylsältä, kun pääsi tutustumaan se olikin kivempi kuin luuli. Alku pätkässä jäädyin, pää kestänyt mennä takaisin sinne missä mun piti olla kun menin aivan liian pitkälle, otin vastaan enkä saanut kerottua Praylle oikea päätä mistä kepit aloitetaan, oli lukinnut avokulman jonka näki,en saanut jarrutettua kun jäädyin ja kielto. Loppurata ok.
Tokalla radalla oli kaksi melkein vaikeaa, tai ainakin hauskaa kohtaa. Jos pystyi jättämään koiran A:lle ja keinulle n 7-9 metriä se helpotti, minä en pystynyt. Olisin halunnut tehdä niin kuin Minna Suvin kanssavA:n jälkeisessä kuviossa sokkarilla, mutta en uskaltanut kun pelkäsin että hyppää niin pitkälle pois linjalta, tyydyin mamisvalssiin. Enpä sitten juuri Prayta paljoa nähnytkään radan puoleen väliin asti…juoksin ja valssailin enkä tiennyt missä koira on, saati tekiköhän se esteet. Luota koiraasi ja voita 🙂
Hyppikselläkin sai sit valssailla ihan reippaasti, sitten puolessa välissä oli tylsä laaja hyppy-ympyrä missä ei tarvinnut ohjata, ehdin jo ajatella miten tylsää tämä on kun tajusin että Pray ei lennä mun ohi missä olis pitänyt… En ollut laínkaan katsonut koiraa ja olin aivan liian edellä, ja onnistuin tekemään aloitettlijavirheen radan helpoimmassa kohdassa, Pray tuli selän takaa esteestä ohi. Argh. Eli huolimattomuusominaisuuteni on niin vahva että sitä ei tartte treenata, se ei sit katoa mihinkään.
Harmitti kyllä kovasti. Olimme hengailleet hallilla 5-6 tuntia, sen takia että yks ei edes keskity. Rankaisin itseni olla ostamatta iltafazeriinaa! Siitäs sain!

Hieno keinu

Hoyt 13v oli hoidossa ja mukana kisoissa sosialistumassa, kotopuolella maalla kun on vaan lampaita. Kun pääknuppi on kunnossa niin ei sitä varmaan edes tarttis, oli kun kotonaan. Leikkii, pystyy harjoittelemaan paikalla oloa, istumista ja maahanmenoa ihmisten ja koirien keskellä vaikka vieressä kirmaa koira agilityradalla. Olisi myös täydellinen harrastuskoira.

Pray ja Hoyt jännittämässä meneekö joku Prayn ohi

Pe-la Samulilla. On vaan niin kivaa tehdä aamutyöt, Rhy on vähintään samaa mieltä. Nyt rupea olemaan kivan rauhallinen sisätöissä.
Yhdessä ryhmässä on pari Oikku-uuhta. Kun Rhy pitä niitä nurkassa kuivituksen ajan (haluavat siis tulla syömään olkea), tuli ensimmäinen kohti ja tekee sellaisia mä pusken mä pusken-liikkeitä sen kuonon edessä, hyvin rauhallisesti ensin odotti sen lopettavan ja sitten käytti hellästi hampaita sen turvassa makaen edelleen paikalla, ja uuhi perääntyi. Toinen sitten otti vauhtia ja puski, sitä täräytti sitten myös kuonoon mutta väisti itse saman tien, ihan erinäköinen kun sen toisen kanssa.
Johtuiko siitä että pelkäs että puskee uudelleen? Eli tunsikohan se siitä ekasta että ei se oikeasti tule päälle, sit toista vähän pelkäsi?

Rhy pitämässä

Punnittiin myös meidän treeniryhmän tytöt jotka pian lähtee ikuisesti vihreille niityille. Joski liittyi vielä seuraan ja tehtiin vähän uudelleen järjestelyitä lampolassakin.

Punnitus ja meikkaus a´la Samuli

Jessica suunnitelee...


Kun Jessica ja Lotta olivat ratsastaneet Jessica vei Sinikalla lampaat treenitarhaan. Jessicakin treenas vähän Sinikalla, ei kuulemma mennyt hirmu hyvin. Sinikka kun ei ole kovin avoin käskyille ja erittäin itsepäinen.

Jessica ja Sin vie tytsät treenitarhaan

Oli vähän vaikeat treenit, puolet oli häkissä tarhan toisessa päässä. Siitä oli haastavaa tehdä vierestä poispäinajoa että eivät rynnänneet takaisin kavereiden luo häkille. Rhy otti hirmu paljon väärin pillin suuntakäskyjä, olen surkea viheltäjä mutta aika hyvin on niitä silti aiemmin ymmärtänyt.
Jaoissa kun joku yritti karata, teki pari kolme kertaa hienot pysäytykset. Tähän asti on kaahannut kiinni lähikontaktiin asti, nyt piti etäisyyden ja pareeras kauempaa. Just sitä mitä olen halunnut mutta en ole tiennyt miten sen opettaa, kiva jos on hoksannut itse 🙂

Rhy jakaa (c) Joski Rissanen

 

5 Responses to “Agilityakin vaihteeksi”

 1. Eva Says:

  Gav du upp svenskan nu Anja 🙂

 2. Anja Lehtiö Says:

  Det kan jag inte…är helt usel på detta. Men nu ser sidan normal ut igen…iaf för mej…

  • Eva Says:

   Det är jätteenkelt. Du går in på Adm Panel och Utseende, Teman. Sen kan du prova dig fram, jättekul att se massa olika alternativ. Du måste klicka aktivera för att den ska ändras permanent så det ”kostar inget” att titta 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s