kemirhys

Tankar om hund och vallning

Helmikuuta mennään februari 4, 2013

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 11:26 f m

Pari kertaa käyty Jonnan kanssa Samulilla. Lookbackit lennosta on ruvennut nyt pienellä treenialueella n 40x80m onnistumaan 3 kertaa 4:stä. Olen myös laittanut käskyn pillille  jokatuntuu toimivan paremmin, eli heittää samantien irti toiselle flankille hakemaan toista laumaa.
Olen kyllä tietoinen siitä että onnistuminen on harhaa, näissä harjoituksissa Rhy tietää että toinen lauma on siellä ja se haetaan pian, oikeassa kisatilanteessa toista laumaa ei välttämättä näy ja ekasta laumasta paljon vaikeampi päästää irti. Teen näitä kuitenkin kun toivon että itse liike menisi syvälle, Kevin saa sitten auttaa keväällä 😉

Meg on niin luonnollinen ja sen ajo on vaan niin hienoa. Ottaa silmällään lampaat otteeseen, ajaa itsenäisesti poispäin tasapainottaen niitä rauhallisen varmasti, sitä voisi vaan ihailla . Työkoiraksi olisi lähes täydellinen, tilannetajua ja rauhallisuutta hanskata tilanteen kun tilanteen löytyy, toisaalta on niin lahjakas että joku saisi siitä myös hyvän kisakoiran. Valitettavasti ei vaan ole minun tyyppinen koira vaikka tykkään siitä kamalasti,  joten katsotaan mitä sen kanssa teen…saa sii.

Aksaa olen käynyt kai kerran treenaamassa Rhyllä… Viime vkl Jessica juoksi ekan startin kun en jaksanut nousta niin aikaisin, virhe kepeiltä ja hyl kun otti uudelleen hypyn kautta, oli ollut kuuliainen. Toisella radalla minun kanssa otti riman alas lyhyellä estevälillä, tämän arvasin ja yritin himmata mutta ei auttanut…sitten kääntyi vielä väärälle kontaktiesteelle tästä syystä.
Unohdan monessa paikoissa vielä että ei ole Pray…tai sitten kun muistan niin hipsuttelen, argh. Kolmas rata oli hyppis, lähti käsistä jo kolmannen esteen jälkeen. Normaalisti käntyy kun käännän vaan jalkateriä…nyt tehtiin vissiin kolme hyllyä kun luki (omaa) rataa ja liiteli joka suuntaan, kun minä olin taas hissuttelumoodissa. Eipä haitannut lainkaan, liikkui kovaa ja pehmeästi (oli myös pidemmät estevälit) ja jos harrastaisin agilityä olisin supertyytyväinen jos kehitys jatkuisi tuohon suuntaan 😉

Viuhkakin kävi kylässä. Astutus onnistui hyvin, joten toivon mukaan maaliskuun loppupuolella tulisi sitten pentusia, nämä rekisteröidään SKL:n rekisteriin.
http://lsbordercolliet.blogspot.fi/p/pentu-suunnitelma-13pup.html

Like father like son
Löysin Angie Driscollin sivuilta pari kuvaa Mirkistä, sain luvan häneltä julkaista ne täällä. On kyllä pelottavan saman näköisiä näissä kuvissa, vaikka en löytänyt niitä eniten lookalikekuvia Rhystä jotka muistaakseni Joski on ottanut.

Mirk1  Mirk3
Kevin Evans Mirk (c)Angie Driscoll

Rhy mv Rhy apila old
Mirkin poika Rhy (c) Johanna Rissanen ja Päivi Sumulehto

Yksi Ruotsin taitavin paimennuskisaaja ja kouluttaja Jonas Gustavsson pitää blogia osoitteessa http://taketimebordercollies.blogg.se/?tmp=805679  tätä kannattaa käydä lukemaasa, paljon hyviä vinkkejä treeneihin ja mitä hän ajattelee paimennuksesta, koirista ja lampaista.
Viimeisessä päivityksessä kirjoittaa siitä miten tärkeä on että treenilampaat on hyvät. Jos lampaat seuraavat enemmän ihmistä kuin reagoivat koiraan koska ovat oppineet että ihmisen lähellä ovat turvassa, syntyy suojatyöpaikka jossa koira ei opi yhtään mitään. Voi jopa olla niin että ihminen luulee että koira paimentaa, vaikka siinä olisi vain olemattomasti viettiä.
Tähän palaan vielä, ugh

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s