kemirhys

Tankar om hund och vallning

Lisää treffejä februari 18, 2013

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 6:22 e m

Conquest Floss kävi viettämässä pitkää viikonloppua meillä. Floss oli hirmu mukava, ensi-ihmetyksen jälkeen oli kuin kotonaan. Kävimme myös Samulin luona paimentamassa pariin otteeseen. Floss oli aika pitkälti sellainen kun ajattelin sen olevan, hyvä luonnollinen haku, hyvä tasapaino, ajaa hyvin ja pitää lampaita itsenäisesti  sekä avoin ja reaktiivinen käskyille.
Yllätyin eniten siitä miten hyvin se meni heti vieraan ihmisen kanssa, vaikka käskyt ihan varmasti kuulosti erlaisilta kun mihin on tottunut. Lampolassa oli myös kuin kotonaan, hyvä eläinten ksäittely. Me like!
Astutus onnistui useasti, joten toivotaan että tulisi paljon vietikkäitä penneleitä. Jos tämä pentue kiinnostaa niin voi olla yhteydessä Tuija Kupariseen, Kennel Black Bonzo.

20130215_093248
Floss metsässä

Floss lampaat Floss lampaat2
Floss  (c) Samuli Näri
Vierailevana tähtenä oli vkl yli myös meidän Leena Kittilistä. Pikkuruinen Dew ei ole enää niin pikkuruinen vaan täytti 1v! Leena treenasi Dewiä kun Jessicalla on selkä sökönä. Dew rupea olemaan oikein hyvin treenattavissa, tässä spidermanissa on paljon koiraa jolla hienot muuvit!

Dew
Dew 1v

Meg Dew
Dew ja Meg tarkkana lampolassa

Leenan mielestä Jessi on selkeästi tiineenä, eli vauhdikkaita pentuja paimennukseen ja harrastuksiin olisi odotettavissa viikolla 11. Jessillä  ei ole muuta harrastettu kuin paimennusta,  on pieni kevyt kiihekä ja reaktiivinen, muistuttaa agilitypuolella ehkä eniten Juhan Gaiaa. Jessin pentuja voi kysellä joko minulta tai Leena Jussilalta.

Jessi lujaa Jessi ja karitsajess2Jessi
Jessi kesällä 2012 (c) Joski Rissanen
.

20130217_122855
Meg tiukkana

Meg vietti Flossin ollessa meillä muutaman päivän työharjoittelussa Samulilla. Oli ollut mukana lampolassa kuivittamassa yms muita pikkuhommia. Samuli tuntui tykkäävään niin kuin myös Meg.
Kokeilin sitä vähän sisällä. Oli sitten mennyt isoja askelia eteenpäin, tytskä niputti uuhet nurkkaan tomerammin kuin ikinä. Aiemmin on jäänyt pakoakueelle mutta nyt halusi painaa niitä, kun joku uuhi vähän oli testaavinaan sitä näykkäs nätisti kuonosta. Aiemmin on silloin väistänyt uhoavaa ja painanut vieruskavereita jolloin koko porukka siirtyneet, eli älyä löytynyt jo aiemminkin. Näytti siis todella hyvältä, sanottiin Leenan kanssa melkein samaan ääneen että ”eihän tätä nyt voi myydä!”.
Ja niin se taitaa olla, sillä on hyvä suku, ystävällinen ja sosiaalinen kaikille, luonnollinen ja tyylikäs paimen josta nyt löytyi taas suurempi pykälä. Olen alusta asti ollut sitä mieltä että se on erikoinen ja hyvä koira, välillä tuntuu että minä en sovi sille, mutta kyllä tämä täytyy malttaa katsoa loppuu asti!

 

One Response to “Lisää treffejä”

  1. Iris Says:

    Hyvä Meg!!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s