kemirhys

Tankar om hund och vallning

Meg x Kemi Rhys oktober 19, 2013

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 8:44 e m

Hoksasin että en ole muistanut kertoa että ostin uuden koiran Walesista.
Koska loukkaantumisriski on paimennuskoiralla töissä/treenissä aika suuri, ajattelin että haluan toisen koiran jolla treenata kun Coel vielä niin pieni, jotta en ole ihan ilman jos Rhylle käy köpelösti.
Olin Kevinille tästä jo jokunen kuukaisi puhunut, ja keväällä ennen reissua Kevin laittoi viestiä että nyt voisi olla yksi hyvä narttu. Kevin tietää miten treenaan, mitä toivon, minkälainen olen ja mitä minulla on ennestään.
Meg oli n 1,5 v ja ollut Kevinillä reilun kuukauden treenattavana, ennen tätä karkaillut lampaille ja tehnyt vaan omiaan edellisillä omistajilla sekä ollut ”koulutettavana” pohjois englannissa, mistä oli palannut vielä pahempana jolloin Kevin osti sen. Miksi tämä sitten sopisi minulle ,  kapasiteettia löytyy eikä happane mistään, erittäin treenattava mutta vaikeampi ja kovempi kuin Rhy….hmm
Muistutti enemmän huskyä, mutta lampailla näytti tietty hyvältä ja pätevältä kun Kevin sitä ajoi, jaksaa jaksaa jaksaa ja antaa innolla aina 150% vaikka miten poikki olis. Epäilin pärjäänkö sille, päätin sitten kokeilla ja täällä se nyt sitten on.
Meg on JR Griffithin Bobin tytär, joka on Pennant Williamsin Sweepin (joka on ihan feivöriitti) poika. Alkuvaikeuksien jälkeen pystyn nyt treenaamaan sitä ilman että olen turhatumisen partaalla joka kerta.
JOS saan sen käsiin niin että kuuntelee aina, siitä voi tulla oikein hyvä. Tuntuu olevan peloton ja nokkela, ei pure turhaan ja saa homman hoidettua nopeasti, vaikka silmän puutteen takia ei niin tyylikkäästi kun toivoisin. Niin kuin Kevin sanoo, usein niitä kisoja ei ne tyylikkäämmät koirat voita, se on totta mutta kun niitä ei voita kuitenkaan, niin voi sitten hävitä tyylikkäällä koiralla 😀
Megillä astutettiin onnistuneesti Rhyllä, joten jos kaikki menee hyvin niin olisi pentuja odotettavissa joulukuun alkupuolella.
Jos molemmat periyttävät vahvoja ominaisuuksiaan, ihan helppoja niistä ei tule. Niin kuin K sanoi ovat oikein dreamteam…tai horrorteam (minun kommentti).
Eli paimennuspuolelle ei aloittelijoille, agility/harrastuspuolelle luulisin sopivan enemmän kuin hyvin kaikille jotka haluavat vähän enemmän koiraa, mutta ei ensimmäiseksi koiraksi.

Kemi Rhys ( D K Evans Int Supr Ch Mirk x Straid Meg)
on n 53 cm, lyhyt/semi karvainen pohjavillalla. Rauhallinen kotona, ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Itsenäinen. AA/00 DNA Normal

Rhy apila old

(c)
Päivi Sumulehto

Paimennus
SPKY:n perusrata suoritettu, kilpailee III-luokassa
SM-5, 2013
Maajoukkuekarsintojen 1:en
Syttyi pikkupentuna. Nopea, vahvaviettinen, sopivasti silmää (ei jumita), intensiivinen, periksiantamaton, rakastaa eläinten pitämistä ja haasteita, luonnolliset hakukaaret, ilman puuttumista ahtaat flankit ja jarrulla saa muutenkin seistä. Puree puolustautuakseen tai käskystä. Omaa myös työälyä sekä hyvän koulutettavauuden. Paimentanut myös nautoja.

Rhy_stoppaa pieni

(c) Joski Rissanen
Rhy

Agility
Suuri taistelutahto, nopea mutta aivot mukana, hyvä kropan hallinta ja hyppää hyvin. Helppo kouluttaa, keskittyy hyvin. Kuumenee kentän laidalla jos annetaan.

Rhy aksa

Meg (Jr Griffiths Bob by Pennat Williams Sweep x June)
On n 50cm, lyhytkarvainen pohjavillalla. Vilkas mutta ystävällinen sekä ihmisille että muille koirille, haluaa mielyttää mutta ei ole pehmeä.  BB/00, ei DNA testattu.

Meg

Meg
(c) Sophie Holt


Paimennus
SPKY:n perusrata suoritettu 12.10.2013. Ei kisattu.
Nopea ja kiihkeä, vähän silmää, tehokas, väsymätön, nokkela ja peloton.

Megillä ei olla harastettu mitään muuta, mutta leikkii ja taistelee eikä kuumene yli. Alla pieni pätkä Megistä, jossa työstää tahmeita pässikaritsoja tehokkaasti. Treenivideo mahd myös tulossa myöhemmin.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s