kemirhys

Tankar om hund och vallning

Pennuista nuorisoon ja matkaa suunnitellen december 10, 2013

Filed under: Uncategorized — Anja Lehtiö @ 12:06 e m

5.12 Meg synnytti 7 pentua, 4 poikaa ja 3 tyttöä joista viisi trikkiä ja 2 mustavalkoista. Laskettu aika oli 10.12 joten tulivat 5 päivää etukäteen. Äiti ja lapset voivat hyvin

Bild.

Muuten välillä hässläävä Meg on rauhallinen ja hyvä äiti. Itse asiassa jo muutama viikko ennen synnytystä Meg muuttui myös kotona, lenkillä se on aina ollut porukan rauhallisin ja nyt myös kotona enimmäkseen lepäillyt ja seuraillut muiden touhua. Kerjäämään on oppinut myös, kun olen matolääkkeet piilottanut meetwurstin siivuihin.
Koska itsekin odotan paljon tästä pentueesta, tulen pitämään 1-2 pentua ja annan niiden kasvaa päättäen myöhemmin mikä jää meille, mahdollisesti koulutan molemmat ja myyn sitten peruskoulutettuna (paimennukseen). Pentuja on enimmäkseen kysytty tiloille sekä ulkomaille kisakoiriksi, mitään ei olla vielä pätetty tai luvattu kun vientiä autolla Enkkuihin maaliskuussa pitää vielä selvittää. Eli jokunen mahdollisesti vielä vapaana…
Jos pidän vaan yhden pennun näistä, ostan yhden pennun kasvamaan muualta . Siitä sitten lisää keväällä.

Paimennuskausi on ohi nyt voisi sanoa. Coel ja Morri ovat päässeet vähän fiilistelemään Samulin luona treeniaiatuksessa teurasporukalla, laumassa silloin n 20 eläintä. Sain jo aikaisemmin Coelin ottamaan minut mukaan paimennusmaailmaansa, vaikka onkin sen verran intensiivinen että on vähän omassa kuplassaan. Kuuntelee kyllä jonkun verran ja tasapainottelee kivasti. Kovasti haluaa pääpuolelle mistä pidän, karkaavia eläimiä palauttaa ja tykkää niiden pitämisestä. Poimii myös hyvin silmällä mukaan eläimiä jotka yrittävät levitä, silloin kun huomaa että jotkut jäävät. Tällä hetkellä on kevyempi versio isästään ja omaa vähemmän silmää ja tuntuu helpommalta, toisaalta Rhy oli jo 10kk kun pääsi kevättalvella lampaille, Coel voi muuttua tässä kevään aikan vaikka mihin suuntaan.
Leena ehti ennen kotiin lähtöään harjoitella muutaman kerran Morrilla, Morrilla paljon hienoja liikkeitä ja kivan pacen löytää helposti. Tällä hetkellä tyylikkäämpi kuin Coel, mutta ovat kyllä muutenkin aivan erilaisia. Jäännä nähdä miten veljekset kehittyvät.
Rhy on päässyt mukaan punnitushommiin, eli siirretään edes takaisin lampolasta toiseen ja punnituspaikalle uusia ryhmiä. Rännityshommat ovat sen mielestä siistiä, se onkin yksi hommista jotka ovat lisänneet nuorena sen itseluottamusta ja rentoutta. Reilu vuosi sitten ei olisi kyennyt seistä lampaiden kanssa nenätyste, vaan ne olisi pitänyt painaa aidoista yli. Kyllähän se vieläkin vähän etsii tilanteita ja mielellään ymmärtää että joku pitää pitää erillään muista… Pässit ovat hankalassa paikassa eivätkä mielellään tule sieltä ulos, niiden kanssa onkin hankalinta saada sitä hellittämään painetta jotta uskaltavat kääntyä ja tulla ulos kun on sanut ne niputettua aukolle. Melkein joka kertaa saa jonkun kolhun kun joutuu pässin ja tiiliseinän väliin, onneksi on hyvä osteopaatti Mari Hyytiäinen joka käy availemassa sitä. 
Video Rhystä ja uuhista rännityksessä, oli pakko laittaa musiikkia kun movie maker kääni sen peilikuvaski…eli kun sanon come by menee away ja päinvastoin. Jos joku tietää miten sen saa käännettyä, niin pliis kertokaa
https://www.youtube.com/watch?v=PkOXRc91EkE

Pakkanen puakkuu myös täällä etelässä, ei onneksi niin kuin Leenan luona Kittilässä jossa eilen oli -37´c… Tänään aloitin sitten alustavasti kevään sekä syksyn matkoja varailemaan. Jään vuorotteluvapaalle maaliskuussa, lähdemme Leenan kanssa kolmeksi kuukaudeksi Pohjois Walesiin töihin, 600 uuhen lammasfarmilla kuulemma paljon töitä tiedossa koirille. Siistiä!
Koska toivomme että ehtisimme vähän treenata myös, niin nuoriso Coel ja Morri lähtevät mukaan hakemaan kokemuksia.
Elokussa on sitten EM-kisat Tanskassa ja syyskuussa MM-kisat Skotlannissa, eli silloinkin olemme n kuukauden poissa kotoa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s